VVD Leiden presenteert haar definitieve kandidatenlijst

Vanmiddag is de kandidatenlijst van de VVD Leiden voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022 ongewijzigd vastgesteld. De lijsttrekker was al bekend: Maarten de Crom mag de lijst aanvoeren. Sinds vandaag zijn ook de 25 andere kandidaten bekend. Zittend Raadslid Alyssa Voorwald is door de leden gekozen als nummer 2 van de lijst. Christiaan Mulder is de hoogste nieuwe binnenkomer op 4.

  Alyssa wist in 2017 met voorkeursstemmen een zetel in de Gemeenteraad te bemachtigen. De inwoonster van de Pesthuiswijk heeft de afgelopen jaren een sterk liberaal geluid laten horen over onderwerpen binnen het sociaal domein, zoals werk, (jeugd-)zorg en integratie. Ook zet zij zich in voor de lhbti-gemeenschap en ondernemers in deze coronatijd. 

De nummer 3 is Tom Leest. Tom is zelfstandig ondernemer en woont samen met zijn vrouw en drie kinderen in de wijk Meerburg. Hij heeft zich de afgelopen jaren als raadslid ingezet voor een stad waarin iedereen zich veilig voelt, en onveilige situaties worden aangepakt. Hij heeft daarbij oog voor de dagelijkse ergernissen van Leidenaars, zoals zwerfvuil, hondenpoep en overvolle afvalcontainers.

Christiaan Mulder is op nummer 4 de hoogste nieuwkomer op de lijst. Met zijn achtergrond bij het ministerie van Financiën heeft Christiaan de kennis en ervaring in huis om samen met de fractie te zorgen dat Leiden haar geldzaken weer op orde krijgt. Ook wil hij tijdens de campagne betaalbare en liberale oplossingen aandragen om onze stad te verduurzamen.

Nummer 5 is huidig duoraadslid Maaike van Vliet. Net als afgelopen jaren wil zij als fanatiek sporter de stem van de Leidse sport blijven vertegenwoordigen. Nieuwkomer Arie Roest volgt op nummer 6. Arie is opgegroeid in een ondernemersgezin en wil zich de komende jaren voor de Leidse ondernemers inzetten. Nummer 7 is de geboren en getogen Leidenaar Friso Versluijs. De inwoner van de Vogelwijk wil zich inzetten voor behoud van groen in de stad.

Daarna volgen zelfstandig consultant energietransitie Bob Scheffer (nummer 8) en student Quincy Janssen (nummer 9). Sportjournalist en voormalig burgerraadslid in Leiderdorp Tom Mentink (nummer 10) maakt de top van de lijst compleet.


Voorzitter Jantine de Haan:

“Ik ben blij met deze sterke lijst. In de top 10 staan kandidaten met raadservaring, frisse blikken, verschillende leeftijden en achtergronden. Samen met alle kandidaten kunnen wij een sterk liberaal geluid laten horen voor onze stad.”


Lijsttrekker Maarten de Crom:

“Met deze lijst en het nieuwe team kunnen we echt de verschillende geluiden uit de stad vertegenwoordigen. Ik kijk ernaar uit om samen met de andere 25 kandidaten zoveel mogelijk Leidenaars te overtuigen dat de VVD de partij is met de beste ideeën voor de toekomst van onze stad. Leiden moet voor iedereen een fijne, betaalbare en veilige stad zijn om in te wonen, werken en leven.”.” 


De volledige kandidatenlijst van de VVD Leiden: 

1. Maarten de Crom

2. Alyssa Voorwald

3. Tom Leest

4. Christiaan Mulder

5. Maaike van Vliet 

6. Arie Roest

7. Friso Versluijs

8. Bob Scheffer

9. Quincy Janssen 

10. Tom Mentink

11. Stephany Kerremans

12. Jonita Venetiaan

13. Nino van Moorsel

14. Mark Hamelink

15. Dorus Dijkstra

16. Roelof Smit

17. Joque Mulder

18. Joris Claessens

19. Simon Struijk

20. Margreet van Wijk-Meijer

21. Thijs Hemmes

22. Juliette Gilissen-Verplancke

23. Lodewijk Wisse

24. Dorien Verbree

25. Frederik Zevenbergen

26. Melanie Maas Geesteranus